Solceller

Uppsala All-El - experter på nyckelfärdiga solcellssystem

All-El i Uppsala projekterar och installerar effektiva solcellssystem i Uppsala med omnejd. Med mångårig erfarenhet och kunskap om branschen är vi det självklara valet för dig som söker ett pålitligt och hållbart solcellssystem. 

Solfångare och solcellspaneler, så kallade solenergianläggningar, kräver i vissa fall bygglov på byggnader inom detaljplanerat område. Utanför detaljplan krävs det normalt inte bygglov för solenergianläggningar på byggnader. Det kan dock finnas en utökad lovplikt i områdesbestämmelser. Fristående solenergianläggningar kan i vissa fall kräva bygglov.

Regler för solcellsinstallation

  • Endast elinstallationsarbete i samband med solcellsinstallationer på annans anläggning får utföras av någon som ingår i ett elinstallationsföretags egenkontrollprogram.
  • Elinstallationsföretaget måste vara registrerat hos Elsäkerhetsverket under verksamhetstypen ”Elproduktionsanläggningar”.
  • Även monteringen av solcellspaneler och ihopkoppling av förkontakterade snabbkopplingsdon räknas som elinstallationsarbete.
  • Elinstallationsföretaget kan anlita personal från andra företag, men den personalen måste ingå i företagets egenkontrollprogram, annars räknas arbetet som olagligt elinstallationsarbete.
Källa: Elsäkerhetsverket

Låt oss installera dina solceller!

Vårt mål är att erbjuda våra kunder en enkel och stressfri upplevelse från start till mål. Kontakta oss idag för en gratis konsultation och upptäck skillnaden med All-El i Uppsala.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.